Onzichtbare beugel

 

onzichtbare beugel invisalign

Durf jij weer te lachen?

 

Als je lacht, geef je je tanden bloot. Dat is niet voor iedereen wenselijk. Sommige mensen voelen zich zo onzeker door hun gebit dat ze nauwelijks durven te lachen. Vaak houden ze hun mond krampachtig gesloten als er iets grappigs wordt verteld.

Dat is zonde! Lachen is immers ontzettend gezond en heerlijk om te doen. Ook jij hebt de kans om zonder vrees met je mond open spontaan in lachen uit te barsten. Bij Tandheelkundig Centrum in Nootdorp is het mogelijk een onzichtbare beugel te laten plaatsen.

Onzichtbaar is dé oplossing

De traditionele beugel is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Zet tien pubers op een rij en zeker acht dragen een beugel. Heel normaal en niemand zal daarom gauw buiten de boot vallen omdat hij of zij iets raars draagt.

Toch is de beugel ook bij een grote groep volwassenen wenselijk. Echter zien zij het niet zitten om net als hun puberzoon of puberdochter opzichtig rond te lopen met een beugel. Heel fijn is de onzichtbare beugel van Invisalign.

Beugel zonder pijn

De beugel die je niet ziet zitten is gemaakt van dun transparant kunststof. Het zijn hoesjes die je gemakkelijk over je tanden en kiezen schuift. Om de tanden in de juiste positie te krijgen doe je elke week een nieuw setje bitjes in. Een voordeel van dit wekelijks wisselen van bitje is dat het pijnloos is.

Normaliter draait de orthodontist een keer per maand een beugel strak aan. Dit kan de eerste paar dagen heel gevoelig zijn. Doordat je de onzichtbare beugel wekelijks bijstelt geeft dit geen pijn.

Voordelen van Invisalign

De tandarts in Nootdorp ziet veel voordelen voor de patiënt. Eerder werd al genoemd dat het dragen van deze bijzondere beugel pijnloos is. Maar ook het feit dat niemand zal zien dat jij bezig bent met een beugelbehandeling geeft een prettig gevoel.

Voel je je toch een beetje onzeker tijdens een bepaald gesprek? Geen probleem. De beugel is uitneembaar en kun je dus even opbergen. Door het uitneembare aspect is je gebit tevens goed schoon te houden. Tandenpoetsen en flossen kun je heel goed blijven doen. Ook aan je eet- en drinkpatroon hoef je niets te veranderen. Tijdens het eten doe je de bitjes even uit. Zo blijven er geen hinderlijke etensresten achter hangen.

Een laatste voordeel is dat sporten met deze beugel probleemloos kan. Doordat je geen metalen in je mond hebt, kun je immers niemand blesseren. Ook jezelf niet.

De kosten

Wie denkt dat de Invisalign erg prijzig is, en daardoor liever gaat voor de traditionele slotjesbeugel, heeft het mis. Globaal zal de prijs tussen de twee- en drieduizend euro zijn. Dat komt redelijk overeen met de prijs van een slotjesbeugel.

Uiteraard is ieder persoon uniek en zal iedere behandeling ook weer anders kunnen zijn. Tijdens een intakegesprek bij Tandheelkundig Centrum Nootdorp kun je de kosten opvragen die voor jouw situatie gelden. Onthoud wel dat er ook controlekosten zijn. Controles zijn ongeveer om de twee a drie maanden.

 

Meer informatie over onzichtbare beugel? Neem telefonisch contact met ons op via 015 – 285 1000 of per e-mail info@tandarts-nootdorp.nl. Wilt u voorbeelden zien van restauraties klik dan hier.