NVOI erkende implantoloog en MSC implantoloog
Dorpstraat 6, 2631 CT, Nootdorp

Klikgebit

Heeft u al eens van een klikgebit gehoord? Dit gebit wordt ook wel eens een gebitsprothese genoemd, is uitneembaar en wordt vastgeklikt op implantaten. Een klikgebit kan oplossing bieden voor mensen die een loszittend kunstgebit hebben dat niet meer goed past. Maar ook voor mensen die op zoek zijn naar een permanente oplossing maar geen kunstgebit willen, is een klikgebit in boven en/of onderkaak meer dan geschikt.

Lees verder voor meer informatie of maak direct een afspraak voor een intakegesprek. Tijdens dit intakegesprek kijkt de implantoloog of uw kaak geschikt is voor een implantaat en vertellen we u graag meer over wat we voor u kunnen betekenen.

Inschrijven calendar_today Maak een afspraak

Implantaten in de kaak Wat is een klikgebit?

Een klikgebit is een uitneembaar gebit dat op implantaten wordt vastgeklikt. U kunt implantaten zien als kunstwortels. Dit gebit wordt vastgeklikt op 2 of 4 implantaten in de onderkaak, en 4 of 6 implantaten in de bovenkaak. U kunt de klikprothese ook op de onderkaak én bovenkaak laten bevestigen. Doordat het gebit vast zit aan uw kaak, kunt u zonder angst praten en gemakkelijk eten. Zodoende voelt het weer alsof u uw eigen gebit terug heeft. Bij een standaard kunstgebit zit er een plaat van kunsthars over het gehemelte, wat niet prettig aanvoelt. Daarnaast proeft u uw eten door een kunstgebit minder. Wanneer u niet kiest voor een kunstgebit maar voor een klikgebit, blijft uw gehemelte vrij. Wist u dat een klikgebit ook uitkomst biedt bij een slechtzittend frame of plaatje?

De voordelen van een klikgebit op een rij:

 • Het klikgebit zit heel stevig vast, waardoor u ongehinderd kunt eten, lachen en praten
 • Drukplekken komen nauwelijks voor
 • Uw natuurlijke gezichtsvorm wordt behouden
 • Het gehemelte blijft vrij

Een goede mondhygiëne Verzorging

Een goede mondhygiëne is te allen tijde van groot belang. Wanneer u een klikgebit heeft, is de verzorging van uw gebit echter nog belangrijker. De implantaten die in uw kaak geplaatst zijn, zijn namelijk gevoelig voor ontstekingen. Bovendien wordt uw klikgebit iedere dag blootgesteld aan verschillende invloeden, waaronder speeksel, bacteriën en voedsel. Daarom is het noodzakelijk om de implantaten goed te reinigen. Spoel uw mond met schoon water na iedere maaltijd en poets de implantaten met een tandenborstel voor peuters. U kunt uw tanden en implantaten ook schoonmaken met een speciale prothese tandenborstel. Wij vertellen u na de het plaatsen van de implantaten en prothese meer over het verzorgen van uw implantaten en klikgebit.

Inschrijven calendar_today Maak een afspraak

Vergoeding vanuit de basisverzekering Vergoeding vanuit uw zorgverzekering

In de meeste gevallen heeft u recht op een vergoeding van de kosten vanuit uw basisverzekering. Omdat wij de aanvraag voor u regelen, heeft u hier geen omkijken naar. U komt in aanmerking voor een vergoeding vanuit de basisverzekering wanneer u geen eigen tanden en kiezen meer heeft, uw kaak ernstig geslonken is of een regulier kunstgebit voor u geen uitkomst biedt. Wanneer de kosten van de implantaten en prothese gedekt worden door uw verzekering, betaalt u een eigen bijdrage binnen het eigen risico van uw zorgverzekering. We raden bij vragen over de vergoeding van de prothese contact op te nemen met uw zorgverzekeringsmaatschappij.

 

Inschrijven calendar_today Maak een afspraak

 

Neem nu contact op Meer weten over een klikgebit?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een klikgebit, of heeft u een andere vraag over tandheelkunde? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak. Ook wanneer u vermoedt dat een klikgebit een goede keuze is voor de kwaliteit van uw gebit, ontmoeten we u graag. Tijdens deze afspraak beoordelen onze ervaren en zeer deskundige implantologen of een klikgebit bij u past. Uiteraard beantwoorden we ook graag eventuele vragen.<?p>

Heeft u in de tussentijd een vraag? Neem gerust contact op met de praktijk door uw vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier. U kunt ook contact opnemen door te bellen naar 015 – 285 1000 of te mailen naar info@tandarts-nootdorp.nl.

Implantologie door Tandheelkundig Centrum Nootdorp, Den Haag

 • Hoge beoordeling

  Wij zijn met een 9/10 beoordeeld op Zorgkiezer.nl

 • Gespecialiseerd tandartspraktijk

  Onze praktijk heeft alle specialisten in huis

 • Meedenkend

  Onze tandartsen denken mee over de gezondheid van uw gebit

 • Spoed

  We zijn altijd bereikbaar voor spoedgevallen

 • Garantie

  Garantie op de hoogste kwaliteit dienstverlening

 • Gepassioneerd team

  Ons team van tandartsen straalt veel liefde, passie en vakmanschap uit

Een veelzijdige praktijk waar iedereen welkom is.

Voor nieuwe patiënten

Schrijf je nu in bij onze tandartspraktijk

Inschrijven

Voor al ingeschreven patiënten

Maak nu een afspraak

calendar_today Maak een afspraak