NVOI erkende implantoloog en MSC implantoloog
Dorpstraat 6, 2631 CT, Nootdorp

Invisalign®

De Invisalign® aligner is een onzichtbare beugel voor volwassenen. Tandartsen en orthodontisten gebruiken deze beugel als hulpmiddel voor het verkrijgen van optimale functionaliteit en esthetiek van uw tanden en kiezen. Met andere woorden: bij scheve tanden wordt een onzichtbare beugel ingezet om de tandstand weer te corrigeren.

Meer weten over deze doorzichtige beugel of wilt u direct een afspraak maken bij een ervaren tandarts? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, of plan online een afspraak in.

Inschrijven calendar_today Maak een afspraak

De onzichtbare beugel Wat is Invisalign®?

Een Invisalign® is een beugel die onzichtbaar is. Dankzij de Invisalign® aligner valt het bijna niemand op dat u een beugel draagt. Daardoor wordt het ook wel de onzichtbare beugel genoemd. Dit type beugel kan bijna alle orthodontische problemen verhelpen, alleen extreme afwijkingen aan het gebit kunnen niet altijd worden opgelost. Echter, in sommige gevallen kunnen deze afwijkingen zelfs beter opgelost worden met de onzichtbare beugel. Wanneer deze beugels geen uitkomst bieden in uw situatie, wordt u doorverwezen naar een gespecialiseerde orthodontist.

Voordelen van Invisalign® onzichtbare beugels:

 • De beugel is onzichtbaar en op maat gemaakt waarbij iedere aligner één periode werkzaam is.
 • De beugels zijn uitneembaar. U kunt dus tijdens de behandeling gewoon eten, drinken en uw gebit schoonhouden
 • Met de aligners kunt u de virtuele resultaten en het behandelplan bekijken nog voordat de behandeling begint. Zo kunt u zien hoe de tanden staan als de behandeling eenmaal is afgerond.
 • De aligners zijn prettiger te dragen. Een slotjesbeugel kan in de wangen en lippen prikken.
 • De beugels zijn bijna onzichtbaar.

De onzichtbare beugel Uitneembare onzichtbare beugel

De Invisalign® aligner bestaat uit uitneembare en transparante dunne kunststof beugeltjes (aligners) die u over uw tanden en kiezen plaatst. Gedurende de invisible beugel behandeling krijgt u een serie verschillende op maat gemaakte beugels. Om de twee weken schuift u een nieuwe set beugeltjes over uw tanden. Deze beugeltjes op uw tanden zorgen ervoor dat uw tanden naar de ideale plek in uw kaak verplaatst worden. Stap voor stap corrigeert de tandarts de positie van uw tanden.

Met deze methode van de aligners beugel zijn al meer dan 8 miljoen behandelingen succesvol uitgevoerd. De Invisalign® methode wordt al sinds 1998 door tandartsen en orthodontisten gebruikt als orthodontisch hulpmiddel.

Inschrijven calendar_today Maak een afspraak

De procedure in beeld Hoe werkt Invisalign®?

Om uit te leggen hoe de onzichtbare beugel van Invisalign® werkt gaan we eerst in op de procedure. Ten eerste worden er afdrukken en foto’s (zogenoemde lichtfoto’s) van uw gebit gemaakt door de tandarts. Die worden weer naar het scancentrum gestuurd. Op basis van die foto’s maakt een computersimulator een video van uw gebit met het verwachte eindresultaat.

De kosten voor deze startfase bedragen €300,00. Wanneer u kiest voor een behandeling met Invisalign® wordt deze prijs met het totale bedrag verrekend.

Vervolgens gaat de procedure verder met het op maat maken van de verschillende aligners. Er wordt een hele serie voor u gemaakt. Deze beugeltjes verschillen steeds een klein beetje van elkaar, omdat u de aligners steeds één à twee weken draagt voordat u weer nieuwe beugels gebruikt. U wisselt dus iedere keer van beugel. Zo krijgt u uiteindelijk een mooi en recht gebit.

Een mooi en recht gebit Hoe lang duurt de Invisalign® behandeling?

De totale behandeling duurt tussen de drie maanden en twee jaar. Dit is uiteraard afhankelijk van de complexiteit van de correctie. U dient de onzichtbare beugel minimaal 22 uur per dag te dragen voor een optimaal resultaat. De aligners zijn eenvoudig zelf uit te nemen en te verwisselen. Als u eet, drinkt of tanden poetst mag u de aligner beugel uitnemen. Wel zo prettig.

Inschrijven calendar_today Maak een afspraak

Het oogverblindende resultaat Invisalign® beugel: de voor en na foto’s

Nieuwsgierig naar het resultaat en eerdere ervaringen? Bekijk dan de voor en na foto’s van mensen die al een Invisalign® beugel gedragen hebben. Zoals u ziet op de voor en na foto’s is het gebit na de Invisalign® behandeling een wereld van verschil. Bovendien stralen de mensen als nooit tevoren, nu ze weer breeduit kunnen lachen. En dat in slechts maximaal 2 jaar!

 

Invisalign® voor en na foto
Invisalign® behandeling in Den Haag

 

De prijzen voor een Invisalign® beugel Wat kost een Invisalign® aligner?

De kosten zijn opgebouwd uit de techniekkosten voor de aligners en de tarieven die de tandarts hanteert. Het totaalbedrag is afhankelijk van de gewenste correctie. U heeft al een Invisalign® beugel vanaf € 1250,00. Dit bedrag is exclusief de periodieke controle van € 38,00. De kosten van de beugels betaalt u aan het begin van de behandeling.

U kunt ook controleren of u aanspraak maakt op een vergoeding van uw zorgverzekeringsmaatschappij. De vergoeding van uw zorgverzekeraar is in de meeste gevallen gelijk aan die van een slotjesbeugel. Bekijk voor meer informatie hierover uw polisvoorwaarden of neem contact met ons op voor meer informatie.

Of schrijf u in als nieuwe patiënt Invisalign® in de buurt van Den Haag

Bij Tandheelkundig Centrum Nootdorp vlakbij Den Haag kunt u terecht voor een Invisalign® behandeling nabij Den Haag. Onze tandartsen zijn specialisten op dit gebied en plaatsen de beugels op zorgvuldige wijze. Gedurende de behandelingen maakt de tandarts gebruik van de nieuwste materialen en modernste technieken. Woont u in Den Haag en bent u geïnteresseerd in een Invisalign® behandeling door een ervaren tandarts? Maak dan online een afspraak, en breng een bezoek aan onze praktijk.

Inschrijven Maak een afspraak bij de tandarts

Denkt u dat een Invisalign® beugel een goede oplossing kan zijn voor de afwijkingen aan de stand van uw tanden? Kies er dan voor om een afspraak te maken bij een tandarts van Tandheelkundig Centrum Nootdorp nabij Den Haag. U kunt eenvoudig een afspraak bij onze praktijk inplannen via onze website. Of schrijf u direct in als nieuwe patiënt.

Inschrijven calendar_today Maak een afspraak

Orthodontie door Tandheelkundig Centrum Nootdorp, Den Haag

 • Hoge beoordeling

  Klanten beoordelen ons met een 9/10

 • Gespecialiseerd tandartspraktijk

  U wordt ontzorgd dankzij onze specialisten

 • Meedenkend

  De gezondheid van uw gebit staat centraal

 • Spoed

  We zijn altijd bereikbaar voor spoedgevallen

 • Garantie

  Garantie op de hoogste kwaliteit dienstverlening

 • Gepassioneerd team

  Tandartsen werken met liefde en passie

Een veelzijdige praktijk waar iedereen welkom is.

Voor nieuwe patiënten

Schrijf je nu in bij onze tandartspraktijk

Inschrijven

Voor al ingeschreven patiënten

Maak nu een afspraak

calendar_today Maak een afspraak