Tandheelkundig centrum gevestigd in Nootdorp
Dorpstraat 6, 2631 CT, Nootdorp

Kronen en bruggen

Moet een groot deel van uw kies of uw gehele kies of tand worden vervangen? Dan krijgt u te maken met de termen onlays, inlays, kronen en bruggen. Tijdens uw afspraak zullen wij u uitleggen wat de verschillen zijn en u de beste oplossing bieden.

Inschrijven calendar_today Maak een afspraak

CEREC bruggen en kronen

Wat zijn kronen?

Wanneer u tanden of kiezen verzwakt zijn, bijvoorbeeld na een wortelkanaalbehandeling of meerdere reparaties, bieden kronen een oplossing. Een kroon is een porseleinen kapje dat over een tand of kies geplaatst wordt ter versterking van het element. Wij vervaardigen uw kroon dezelfde dag nog en dit betekent dat u twee uur later alweer met een nieuwe kroon naar huis kan. U hoeft niet meer te happen, want met een mondscanner maken wij foto’s van de geprepareerde stomp, vervolgens wordt uit een porseleinen blokje de kroon gefreesd. In de mond wordt de beet gecontroleerd . Na de kleur en glansfase in de oven wordt de kroon geplaatst. Al deze stappen duren in totaal twee uur ,z.g. “one visit dentistry.”

 • Hoge beoordeling

  Wij zijn met een 9/10 beoordeeld op Zorgkiezer.nl

 • Chemisch geactiveerd

  Dus zonder tussenkomst van een warme en oncomfortabele lamp

 • Snel

  Laat mooie resultaten zien in minder dan een uur

 • Veilig

  Weinig tot geen gevoeligheid

 • Duurzaam

  De resultaten van de behandeling gaan lang mee

 • Onderhoud

  Speciale producten voor dagelijks onderhoud van uw gebit

Inschrijven calendar_today Maak een afspraak

Wat zijn bruggen?

Wanneer er bij u verschillende tanden of kiezen ontbreken, zullen wij een brug bij u plaatsen. Een brug is een overspanning tussen twee tanden of kiezen waar een dummy tussen geplaatst wordt. Dit zorgt, naast dat het er esthetisch goed uitziet, voor een beter kauwvermogen. Er zijn situaties waarbij het plaatsen van een brug wordt afgeraden, bijvoorbeeld wanneer de buurelementen nog goed zijn of wanneer u juist erg verzwakte buurelementen heeft. Wij zullen dan samen met u andere alternatieven bespreken, bijvoorbeeld implantaten.

Meer informatie over kronen en bruggen? Neem telefonisch contact met ons op via 015 – 285 1000 of per e-mail info@tandarts-nootdorp.nl. Wilt u voorbeelden zien van restauraties klik dan hier.

Voor nieuwe patiënten

Schrijf je nu in bij onze tandartspraktijk

Inschrijven

Voor al ingeschreven patiënten

Maak nu een afspraak

calendar_today Maak een afspraak