Tandheelkundig centrum gevestigd in Nootdorp
Dorpstraat 6, 2631 CT, Nootdorp

Volwassen orthodontie
nabij Ypenburg en Leidschenveen

Tandheelkundig Centrum Nootdorp is gespecialiseerd in volwassen orthodontie. Dit houdt in dat wij voor volwassenen klein tot middel uitgebreide regulatie met name in het front toepassen d.m.v. Invisalign®. Facings en onnodig slijpen aan uw tanden worden hiermee voorkomen. De tanden worden mooi recht gezet, gespalkt en zo nodig kunnen wij u ook met een bleek behandeling behandelen waardoor u een stralend gebit terug krijgt. Dit is een erg (tand)vriendelijk denk- en wijze, en zorgt voor het allermooiste resultaat.

Als partner van Invisalign® plaatsen onze volwassen orthodontie gespecialiseerden beugels die praktisch onzichtbaar zijn. Benieuwd naar deze beugel, onze behandelingen of wenst u een afspraak te maken? Neem dan vrijblijvend contact op of plan online een afspraak in.

Inschrijven calendar_today Maak een afspraak

invisalign

Voor welke behandeling kunt u bij ons als volwassen orthodontie gespecialiseerde terecht?

Een orthodontie gespecialiseerde praktijk kan diverse gebitsproblemen behandelen. U kunt onder meer bij ons terecht voor de volgende kwesties:

 • – Advies over het rechter maken van scheve tanden
 • – Maken van röntgenfoto’s, kleurenfoto’s en gebitsafdrukken
 • – Het plaatsen en weghalen van een beugel
 • – Correctie van een overbeet en andere afwijkingen
 • – Corrigeren van tanden die onder tandvlees klem zitten
 • – Plaatsen van implantaten of bruggen om ontbrekende tanden te vervangen
 • – Klemmende, schurende of knarsende tanden

Wat doet een orthodontie gespecialiseerde?

Niet iedereen heeft van nature een perfecte tandgroei. Sommige mensen krijgen simpelweg last van een gebit met hier en daar een scheve tand. Het is echter ook mogelijk dat u fysiek ongemak of pijn gaat ervaren als gevolg van verkeerd gegroeide tanden. Waar de tandarts een specialist is in algehele mondgezondheid, is een orthodontie specialist in het rechtzetten van gebitten. Iedereen wil een mooie, stralende lach hebben.

Plaatsen en verwijderen van een beugel

Scheve tanden kunnen op allerlei leeftijden gecorrigeerd worden. Het laten plaatsen van een beugel bij de ortho is voor zowel jongeren als volwassenen mogelijk. Wij raden aan eerst een afspraak voor nader onderzoek te maken. Bij orthodontie wordt uw gebit onderzocht en wordt u geadviseerd over de mogelijkheden tot het corrigeren van afwijkingen.

Indien u al een beugel heeft en deze door ons wilt laten weghalen is dat mogelijk. U dient zich dan wel eerst bij onze praktijk in te schrijven.

 • Hoge beoordeling

  Wij zijn met een 9/10 beoordeeld op Zorgkiezer.nl

 • Chemisch geactiveerd

  Dus zonder tussenkomst van een warme en oncomfortabele lamp

 • Snel

  Laat mooie resultaten zien in minder dan een uur

 • Veilig

  Weinig tot geen gevoeligheid

 • Duurzaam

  De resultaten van de behandeling gaan lang mee

 • Onderhoud

  Speciale producten voor dagelijks onderhoud van uw gebit

Inschrijven calendar_today Maak een afspraak

Tandstandcorrectie met Invisalign®. De onzichtbare beugel voor volwassenen

Met de onzichtbare beugel lnvisalign® valt het bijna niemand op dat je een beugel draagt. De Invisalign® bestaat uit uitneembare en transparante beugeltjes (aligners) die u over uw tanden plaatst. Gedurende de Invisalign® behandeling krijgt u een serie verschillende  op maat gemaakte aligners. Deze draagt u steeds twee weken voordat u een nieuwe gebruikt. Deze aligners verschillen steeds een klein beetje van elkaar zodat ze stap voor stap de positie van uw tanden corrigeren zodat u een mooi recht gebit krijgt.

 

Deze beugel kunt u uitnemen

De Invisalign® aligners zijn eenvoudig zelf uit te nemen en te verwisselen. Draag deze beugel het liefst zo vaak mogelijk en minimaal 22 uur per dag. Tijdens het eten, drinken en tandenpoetsen doet u de beugel uit.

Vergoeding en verzekeringen

Of de kosten voor een behandeling van orthodontie vergoed worden hangt af van het type zorgverzekering dat u heeft afgesloten. Over het algemeen geldt dat de behandeling alleen in uitzonderlijke omstandigheden door de basisverzekering vergoed zal worden. In de meeste gevallen is een aanvullende zorgverzekering nodig. Bekijk de voorwaarden van uw verzekeraar om te kijken of u in aanmerking komt voor vergoeding.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Invisalign® behandeling, prijzen en advies kunt u contact met ons opnemen via  015 – 285 1000 of via het contactformulier. U kunt hieronder ook direct online een afspraak inplannen bij een van onze orthodontie specialisten. Een doorverwijzing van de tandarts is niet noodzakelijk.

Tandheelkundig Centrum Nootdorp is gevestigd in Nootdorp en heet ook mensen uit de rest van de regio (zoals Ypenburg en Leidschenveen) van harte welkom.

Voor nieuwe patiënten

Schrijf je nu in bij onze tandartspraktijk

Inschrijven

Voor al ingeschreven patiënten

Maak nu een afspraak

calendar_today Maak een afspraak