email

Overkappingsprothese

Wat is een overkappingsprothese?

Wanneer er bij u alle tanden en kiezen ontbreken kan er er gekozen worden voor een perfecte oplossing: de overkappingsprothese op implantaten, ook wel klikprothese genoemd. De onder prothese kan geplaatst worden op 2 of 4 implantaten ,de bovenprothese op 4 of 6 implantaten.

Ook bij een slecht zittend frame of plaatje kunnen implantaten houvast bieden.

Wat zijn de voordelen voor u indien u voor een klikprothese kiest?

In de meeste gevallen wordt een klikprothese door uw zorgverzekeraar uit de basisverzekering vergoed. Wij verzorgen de aanvraag voor u. Daarnaast zorgt een klikprothese ten opzichte van een traditioneel kunstgebit voor een betere kauwfunctie, grotere houvast; u kunt weer een appel eten! En als laatste heeft de klikprothese het voordeel dat het slinken van de kaak en een ingevallen gezicht worden voorkomen door de aanwezigheid van de implantaten. Dit in tegenstelling tot een regulier kunstgebit waarbij het bot van de kaak slinkt. Kortom, met een klikprothese blijft uw natuurlijke gezichtsvorm  behouden.

Wanneer is een behandeling met implantaten mogelijk?

✓ Voor het plaatsen van implantaten bestaan bijna geen contra-indicaties; het is bijna altijd mogelijk
✓ Wanneer er geen sprake is van parodontitis
✓ Wanneer u geen ernstige roker of een medisch gecompromitteerde patiënt bent

Meer informatie over overkappingsprothese op implantaten? Neem telefonisch contact met ons op via 015 – 285 1000 of per e-mail info@tandarts-nootdorp.nl. Wilt u voorbeelden zien van restauraties klik dan hier.