Tandheelkundig centrum gevestigd in Nootdorp
Dorpstraat 6, 2631 CT, Nootdorp

Wat kosten facings?

Benieuwd naar de kosten van facings omdat u uw gebit wilt verfraaien? De kosten van veneers zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie en van het materiaal waarvan de facings vervaardigd zijn. Zo hanteren we andere kosten voor composiet facings, dan voor porseleinen facings. Maar ook het aantal facings dat u wenst is van invloed op de uiteindelijke prijs van uw nieuwe gebit. We geven u graag meer inzicht in de tarieven die wij hanteren voor het plaatsen van facings op uw tanden. Meer weten over de prijs van facings? Neem gerust contact op voor meer informatie.

Inschrijven calendar_today Maak een afspraak

Tandheelkundig Centrum Nootdorp Wettelijk vastgestelde kosten

De kosten van facings zijn wettelijk vastgesteld door de Nederlandse overheid. Daardoor zijn de kosten bij iedere tandartspraktijk gelijk en komt u niet voor vele verrassingen te staan. De kosten zijn zoals u al las afhankelijk van een aantal factoren, waaronder van het materiaal, het aantal facings en van de gebruikte techniek.

Wilt u meer informatie ontvangen over de mogelijkheden voor een facing of direct een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op via 015 – 285 1000 of per e-mail info@tandarts-nootdorp.nl.

Facings Nootdorp
 • Hoge beoordeling

  Wij zijn met een 9/10 beoordeeld op Zorgkiezer.nl

 • Chemisch geactiveerd

  Dus zonder tussenkomst van een warme en oncomfortabele lamp

 • Snel

  Laat mooie resultaten zien in minder dan een uur

 • Veilig

  Weinig tot geen gevoeligheid

 • Duurzaam

  De resultaten van de behandeling gaan lang mee

 • Onderhoud

  Speciale producten voor dagelijks onderhoud van uw gebit

Inschrijven calendar_today Maak een afspraak

Kosten van composiet facings

De kosten van composiet facings ligger lager dan de kosten van porseleinen facings, omdat ze een kortere levensduur hebben van ongeveer 4-8 jaar. Daarnaast is het plaatsen van porseleinen een relatief snelle en eenvoudige behandeling die in een enkele zit plaatsvindt. De exacte prijzen worden tijdens een intakegesprek bepaald. Dit verschilt namelijk per technieker in verband met de techniekkosten. Neem direct contact op om een intakegesprek in te plannen.

Kosten van porseleinen facings

Porseleinen facings zijn facings die bestaan uit hele dunne, bijna transparante porseleinen schildjes. Deze worden aan de voorkant van de tanden geplaatst en verfraaien het gebit. Het grote voordeel van deze facings is dat ze niet verkleuren. Omdat ze een langere levensduur hebben dan een composiet facings en er 2 behandelingen nodig zijn, liggen de prijzen hoger dan bij composiet facings. Om de exacte prijs van porseleinen facings te bepalen komen we graag met je in gesprek om de situatie te beoordelen en zodoende een aanbod op maat kunnen doen. Neem direct contact op om een adviesgesprek in te plannen.

Vergoeding vanuit de zorgverzekering

Wanneer u 18 jaar of ouder bent worden de kosten van facings niet vergoed vanuit de basisverzekering vergoed. Bent u aanvullend verzekerd? Boven de 18 worden tanden facings in sommige gevallen met een bepaald maximum of voor een bepaald percentage vergoed. Meestal betreft dit 70%-80% van de totale kosten van de behandeling. Omdat dit per situatie verschilt, raden we dan ook altijd aan om eerst bij uw eigen zorgverzekeringsmaatschappij te controleren of u daadwerkelijk in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de basisverzekering. Neem voor de zekerheid dus altijd even contact op met uw zorgverzekeringsmaatschappij.

Meer weten over de kosten van facings?

Heeft u een vraag over de kosten van facings voor op uw tanden? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de kosten van facings. U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 015 – 285 1000
of een e-mail te sturen naar info@tandarts-nootdorp.nl. Het is ook mogelijk om uw vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier. Dan komen we zo snel mogelijk bij u terug met meer informatie.

Nieuw? Schrijf je nu in bij onze tandartspraktijk

Inschrijven

Bestaande patiënt? Maak nu een afspraak

calendar_today Maak een afspraak