Tandheelkundig centrum gevestigd in Nootdorp
Dorpstraat 6, 2631 CT, Nootdorp

Composiet facings

Composiet facings laten plaatsen? Een facing van composiet is een laagje tandkleurig materiaal of een schildje dat op de tanden aangebracht wordt. Deze facings zijn ideaal wanneer u de kleur van uw tanden niet mooi vindt, uw tanden scheef staan of er een spleetje tussen uw voortanden zit. Of heeft u een ongelukje gehad waardoor er een stukje van uw tand afgebroken is? Ook in dat geval bieden deze facings uitkomst. Neem contact met ons op voor meer informatie, schrijf u in bij onze tandartspraktijk. Patiënten die al bij ons ingeschreven zijn kunnen een afspraak maken via onderstaande button.

Inschrijven calendar_today Maak een afspraak

Tandheelkundig Centrum Nootdorp Facings van composiet

Facings van composiet worden gemaakt met hetzelfde materiaal als waar de tandarts eventuele gaatjes in uw gebit mee vult. Facings worden ook wel veneers genoemd en zorgen ervoor dat u een fraai gebit krijgt, zonder dat u een beugel of drastische behandeling nodig is. Deze behandeling biedt uitkomst wanneer uw tanden scheef staan, afgebroken zijn of er een spleetje tussen uw tanden zit. Maar ook wanneer u verkleurde tanden heeft zijn facings een geschikte oplossing. Wist u dat de facings in slechts een behandeling al geplaatst worden door de tandarts?

Wilt u meer informatie ontvangen over de mogelijkheden voor een facing of direct een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op via 015 – 285 1000 of per e-mail info@tandarts-nootdorp.nl.

Facings Nootdorp
 • Hoge beoordeling

  Wij zijn met een 9/10 beoordeeld op Zorgkiezer.nl

 • Chemisch geactiveerd

  Dus zonder tussenkomst van een warme en oncomfortabele lamp

 • Snel

  Laat mooie resultaten zien in minder dan een uur

 • Veilig

  Weinig tot geen gevoeligheid

 • Duurzaam

  De resultaten van de behandeling gaan lang mee

 • Onderhoud

  Speciale producten voor dagelijks onderhoud van uw gebit

Inschrijven calendar_today Maak een afspraak

Voor- en nadelen van composiet facings

Uiteraard heeft iedere behandeling zo zijn voor- en nadelen, dat geldt ook voor het plaatsen van composiet op uw tanden. We zetten de voor- en nadelen voor u een rij:

Voordelen:

 • Relatief goedkoop
 • Uw bestaande tanden hoeven niet bijgeslepen te worden
 • Worden in een behandeling geplaatst
 • In sommige gevallen vergoed vanuit de basisverzekering

Nadelen:

 • Verkleuren makkelijker dan porseleinen facings
 • Hebben een levensduur van 4-8 jaar
 • Gebrek aan transparantie

Porseleinen of composiet facings?

U kunt kiezen voor een facing van composiet, of van porselein. Beide verschillen van elkaar. Facings van composiet worden direct door de tandarts aangebracht op uw tanden. Daarentegen worden porseleinen facings door een tandtechnicus gemaakt in het laboratorium, waardoor 2 behandelingen nodig zijn. Daarnaast is een facing van composiet goedkoper dan een facing van porselein en is de kans op verkleuring bij de composiet variant groter dan bij de porseleinen variant. Bovendien heeft een facing van composiet een levensduur van 4-8 jaar, terwijl de porseleinen variant een levensduur heeft van 15-20 jaar. Bij Tandheelkundig Centrum Nootdorp kost een facing van composiet per tand €72,35. Een porseleinen facing kost per tand €120,58.

De behandeling voor composiet facings

De behandeling zelf vindt in tegenstelling van wat men verwacht, in een enkele zit plaats. Wanner de tand iets uitsteekt, wordt hij minimaal bijgeslepen. Als de tand niet uitsteekt en we hem niet bij hoeven te slijpen, wordt hij minimaal opgeruwd zodat de facing beter kan hechten. Daarna doet de tandarts een rubberdam in uw mond zodat er geen speeksel bij kan komen. Ook schuift de tandarts dunne plastic strips tussen uw tanden.

Daarna maken we de composiet facings. Dat doen we door het glazuur met een zuur te behandelen en met een product dat zorgt voor een goede hechting. Vervolgens brengen we de composiet facings laagje voor laagje aan en wordt het materiaal uitgehard met gebruik van een lamp. Ten slotte slijpen we de facings in de juiste vorm en worden ze afgewerkt.

Meer weten of een afspraak maken?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van composieten facings, of wilt u meteen een afspraak maken? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of schrijf u in. Wanneer u al bij onze praktijk ingeschreven bent kunt u meteen een afspraak maken via onderstaande knop.

In het geval van vragen of opmerkingen over facings kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar 015 – 285 1000
of een e-mail te sturen naar info@tandarts-nootdorp.nl. Of laat uw gegevens achter in het contactformulier. Vervolgens nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Nieuw? Schrijf je nu in bij onze tandartspraktijk

Inschrijven

Bestaande patiënt? Maak nu een afspraak

calendar_today Maak een afspraak