Tandheelkundig centrum gevestigd in Nootdorp
Dorpstraat 6, 2631 CT, Nootdorp

Porseleinen facings

Denkt u wel eens over porseleinen facings? Dit zijn dunne, bijna transparante schildjes die de tandarts aan de voorkant van een of meerdere tanden plaatst. Deze behandeling biedt in vele situaties uitkomst. Misschien heeft u een spleetje tussen uw tanden, is er een stukje van een van uw tanden afgebroken of wilt u scheve tanden maskeren. De facings worden in 2 behandelingen op uw bestaande tanden geplaatst. Schrijf u in bij Tandheelkundig Centrum Nootdorp en maak een afspraak, of neem eerst contact op voor meer informatie. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Inschrijven calendar_today Maak een afspraak

Tandheelkundig Centrum Nootdorp Facings van porselein

Porseleinen facings worden gemaakt van een mengsel van onder andere keramische metaaloxiden. Deze worden onder een hoge temperatuur aan elkaar versinters. Daardoor ontstaat een transparante glasmatrix. Hierdoor is het mogelijk om de kleur van de porseleinen facings exact over te laten lopen in de kleur van uw bestaande tanden. Doordat de facings in een tandtechnisch laboratorium gemaakt worden, zijn voor de behandeling twee afspraken nodig. Tijdens de 2e behandeling wordt de facing op iedere tand geplaatst.

Wilt u meer informatie ontvangen over de mogelijkheden voor een facing of direct een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op via 015 – 285 1000 of per e-mail info@tandarts-nootdorp.nl.

Facings Nootdorp
 • Hoge beoordeling

  Wij zijn met een 9/10 beoordeeld op Zorgkiezer.nl

 • Chemisch geactiveerd

  Dus zonder tussenkomst van een warme en oncomfortabele lamp

 • Snel

  Laat mooie resultaten zien in minder dan een uur

 • Veilig

  Weinig tot geen gevoeligheid

 • Duurzaam

  De resultaten van de behandeling gaan lang mee

 • Onderhoud

  Speciale producten voor dagelijks onderhoud van uw gebit

Inschrijven calendar_today Maak een afspraak

Composiet- of porseleinen facings?

Wilt u facings? Dan kunt u kiezen voor composiet of voor porselein. Beide hebben zo hun voor- en nadelen. Facings die gemaakt zijn van composiet worden direct op de tanden geplaatst, terwijl porseleinen facings in een laboratorium gemaakt worden en vervolgens op de tanden worden aangebracht. Daarnaast is een facings van composiet een stuk goedkoper dan de porseleinen variant, omdat deze een kortere levensduur heeft (4-8 jaar) en door de jaren heen wat kan verkleuren. Facings van porselein hebben een levensduur van 15-20 jaar en verkleuren niet. Van deze facings liggen de kosten hoger.

De behandeling voor porseleinen facings

De facings voor op uw tanden worden zoals u hierboven al las, niet in een enkele behandelingen op uw tanden geplaatst. Hiervoor zijn doorgaans 2 afspraken nodig. Tijdens de eerste afspraak worden uw tanden indien nodig een beetje bijgeslepen. Ook maken we een afdruk van uw tanden. Deze afdruk wordt vervolgens naar een tandtechnisch laboratorium gestuurd, waar uw facings vervolgens worden gemaakt. U krijgt in de tussentijd een noodvoorziening aangewezen. Nadat de facings vervaardigd zijn worden ze op uw tanden geplaatst. Het resultaat? Een mooi gebit waar u trots op mag zijn.

Porseleinen facings laten plaatsen?

Denkt u dat porseleinen facings precies zijn waar u naar op zoek bent? Neem dan gerust contact met ons op om meer informatie over een facing in te winnen, of schrijf u in bij onze praktijk. Patiënten die reeds ingeschreven staan bij onze praktijk kunnen direct een afspraak maken via de website.

Voor vragen en opmerkingen zijn we op doordeweekse dagen telefonisch bereikbaar via 015 – 285 1000
. Liever mailen? Geen probleem. Mail gerust naar info@tandarts-nootdorp.nl of laat uw verzoek en contactgegevens achter in het contactformulier op onze website. We voorzien u graag van de informatie waar u mee verder kunt.

Nieuw? Schrijf je nu in bij onze tandartspraktijk

Inschrijven

Bestaande patiënt? Maak nu een afspraak

calendar_today Maak een afspraak