implantologie
email

Implantologie

Implantologie bij Tandheelkundig Centrum Nootdorp

Wat is een implantaat?

Een implantaat kunt u het beste vergelijken met een kunstwortel. Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel en wordt als een schroef in de kaak aangebracht. Implantaten zijn gemaakt van titanium: een licht en sterk metaal wat gemaakt is van lichaamsvriendelijk materiaal, waardoor er in 97% van gevallen geen overgevoeligheid optreedt. Uw kaakbot groeit binnen vier tot zes maanden vast aan het implantaat. Op het tandimplantaat wordt een kunstelement geplaatst, dit kan zijn: een kroon, brug of kunstgebit. De techniek die hiervoor gehanteerd wordt, noemen we Implantologie. Voor Implantologie in Den Haag en omgeving kunt u bij ons terecht.

calendar_today Maak een afspraak

NVOI erkende implantoloog en MSC implantoloog

Bij Tandheelkundig Centrum Nootdorp worden deze implantologie behandelingen uitgevoerd door een NVOI erkende implantoloog en MSC implantoloog. Hierdoor bent u verzekerd van een uitstekend uitgevoerde behandeling.

AFSPRAAK MAKEN VOOR IMPLANTOLOGIE

person
phone
email
create

 

Wanneer zijn implantaten nodig?

Het kan voorkomen dat uw tand of kies en wortel zodanig beschadigd zijn dat deze verwijderd moeten worden. Deze missende tand of kies kan dan vervangen worden door een implantaat.

Implantaten kunnen ook dienen ter ondersteuning van uw kunstgebit wanneer dat erg los zit. Implantaten kunnen uw kunstgebit dan voldoende houvast geven; in de onderkaak zijn er twee implantaten nodig en in de bovenkaak vier of zes implantaten.

Indien u alle tanden en kiezen mist (edentaat) is het ook mogelijk een vaste brug op implantaten te maken. Vier tot zes implantaten zijn dan nodig om deze brug vast te schroeven. Zo lijkt en voelt het alsof u uw eigen tanden en kiezen weer heeft. Hierbij wordt er bijna geen kunststof toegepast.

Kronen en bruggen

Wanneer er één of meerdere tanden of kiezen ontbreken, dan zal uw tandarts middels implantologie in de meeste gevallen een kroon of brug plaatsen. Met implantaten worden uw eigen tanden en kiezen gespaard, omdat uw buurtanden niet geslepen hoeven te worden. De kroon of brug zal het gebit herstellen en de functionaliteit ervan teruggeven. Als blijkt dat de tandwortel niet gezond is om een stabiele basis te vormen voor de kroon of brug dan biedt een implantaat uitkomst. De tandwortel wordt dan onder verdoving verwijderd en een op maat gemaakt/passend implantaat neemt de plaats in.

Een kroon of brug op een implantaat biedt net zoveel kracht en sterkte als uw natuurlijke tanden. En u heeft als voordeel dat uw kaak niet slinkt en zijn eigen contour behoudt. Wij adviseren u graag als uw tandarts op het gebied van implantologie in Den Haag en omgeving.

calendar_today Maak een afspraak

Overkappingsprothese

Naast implantaten met daarop enkele (zelfstandige) kronen of een brug, bestaat er ook een overkappingsprothese. Een overkappingsprothese is vergelijkbaar met een reguliere gebitsprothese, maar biedt meer houvast.

Wat is een overkappingsprothese (klikprothese)?

Wanneer er bij u tanden of kiezen ontbreken, kunt u kiezen voor een perfecte oplossing: de overkappingsprothese, ook wel klikprothese genoemd. Afhankelijk van het aantal ontbrekende tanden of kiezen kan worden gekozen voor een gedeeltelijke of volledige klikprothese. Een klikprothese wordt geplaatst op twee of meerdere implantaten. De klikprothese kan zowel in de boven- als onderkaak geplaatst worden. Bij deze vorm van implantologie ‘klikt’ u als het ware de prothese in uw boven- of onderkaak op meerdere implantaten. Dat zijn de steunpunten van uw stevige klikprothese.

De voordelen van een klikprothese

✓ De prothese wordt (meestal) vergoed: In de meeste gevallen wordt een klikprothese door uw zorgverzekeraar uit de basisverzekering vergoed. Wij verzorgen de aanvraag voor de vergoeding.

✓ U kunt er alles mee eten: Daarnaast zorgt een klikprothese ten opzichte van een traditioneel kunstgebit voor een betere kauwfunctie, u kunt weer een appel eten!

✓ U behoudt uw natuurlijke gezichtsvorm: En als laatste heeft de klikprothese het grote voordeel dat het slinken van de kaak en een ingevallen gezicht worden voorkomen door de aanwezigheid van de implantaten. Dit in tegenstelling tot een normaal kunstgebit waarbij het bot van de kaak slinkt door de druk van de prothese. Kortom, met een klikprothese behoudt u de natuurlijke vorm van uw kaakbot.

Wanneer is een behandeling met implantaten mogelijk?

✓ Wanneer er geen sprake is van parodontitis.

✓ Wanneer u geen ernstige roker of een medisch gecompromitteerde patiënt bent.

✓ Voor het plaatsen van implantaten bestaan bijna geen contra-indicaties.

calendar_today Maak een afspraak

Implantologie in Den Haag

Bij Tandheelkunde Centrum Nootdorp werken diverse experts op het gebied van implantologie. Zij hebben zich hier in gespecialiseerd en zijn dagelijks bezig met implantologie in de omgeving van Den Haag. In ons moderne tandheelkundig centrum in Nootdorp zijn vijf behandelkamers waar zowel volwassenen als kinderen goed geholpen kunnen worden met een totaalpakket aan mondzorg.

Vergoeding implantologie

Vraagt u zich af in hoeverre het laten plaatsen van kronen of een klikprothese bijvoorbeeld vergoed worden door uw verzekeraar, dan is het verstandig om dit simpelweg even na te vragen. Vaak kunnen wij op basis van uw soort verzekering wel aangeven of dit wel of niet het geval is en zo ja, dan regelen wij de aanvraag voor de vergoeding voor u.

Een afspraak maken

Wilt u graag een afspraak bij ons maken voor een laten zetten van één of meerdere implantaten? Ook als u vermoedt dat dit wellicht een goed plan is voor de kwaliteit van uw gebit, kunt u een afspraak maken. Eerst gaan we kijken wat de beste oplossing voor uw gebitsprobleem is, waarna we de behandeling zelf inplannen. U kunt via het contactformulier contact met ons opnemen of u direct online inschrijven als nieuwe cliënt.

Inschrijven calendar_today Maak een afspraak