NVOI erkende implantoloog en MSC implantoloog
Dorpstraat 6, 2631 CT, Nootdorp

Implantologie

Zoekt u meer informatie over implantologie of een implantaat behandeling? Bij Tandheelkundig Centrum Nootdorp worden deze implantologie behandelingen uitgevoerd door een NVOI erkende implantoloog en MSC implantoloog. Hierdoor bent u verzekerd van een uitstekend uitgevoerde behandeling. Lees verder voor meer informatie.

Inschrijven calendar_today Maak een afspraak

Een kunstwortel laten plaatsen Wat is een implantaat?

Een implantaat kunt u het beste vergelijken met een kunstwortel. Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel en wordt als een schroef in de kaak aangebracht. Implantaten zijn gemaakt van titanium: een licht en sterk metaal wat gemaakt is van lichaamsvriendelijk materiaal, waardoor er in 97% van gevallen geen overgevoeligheid optreedt. Uw kaakbot groeit binnen vier tot zes maanden vast aan het implantaat. Op het tandimplantaat wordt een kunstelement geplaatst, dit kan zijn: een kroon, brug of kunstgebit. De techniek die hiervoor gehanteerd wordt, noemen we Implantologie. Voor Implantologie in Den Haag en omgeving kunt u bij ons terecht.

Vervanging van beschadigde tanden en wortels Wanneer zijn implantaten nodig?

Het kan voorkomen dat uw tand of kies en wortel zodanig beschadigd zijn dat deze verwijderd moeten worden. Deze missende tand of kies kan dan vervangen worden door een implantaat.

Implantaten kunnen ook dienen ter ondersteuning van uw kunstgebit wanneer dat erg los zit. Implantaten kunnen uw kunstgebit dan voldoende houvast geven; in de onderkaak zijn er twee implantaten nodig en in de bovenkaak vier of zes implantaten.

Indien u alle tanden en kiezen mist (edentaat) is het ook mogelijk een vaste brug op implantaten te maken. Vier tot zes implantaten zijn dan nodig om deze brug vast te schroeven. Zo lijkt en voelt het alsof u uw eigen tanden en kiezen weer heeft. Hierbij wordt er bijna geen kunststof toegepast.

Herstel van uw gebit Kronen en bruggen

Wanneer er één of meerdere tanden of kiezen ontbreken, dan zal uw tandarts middels implantologie in de meeste gevallen een kroon of brug plaatsen. Met implantaten worden uw eigen tanden en kiezen gespaard, omdat uw buurtanden niet geslepen hoeven te worden. De kroon of brug zal het gebit herstellen en de functionaliteit ervan teruggeven. Als blijkt dat de tandwortel niet gezond is om een stabiele basis te vormen voor de kroon of brug dan biedt een implantaat uitkomst. De tandwortel wordt dan onder verdoving verwijderd en een op maat gemaakt/passend implantaat neemt de plaats in.

Een kroon of brug op een implantaat biedt net zoveel kracht en sterkte als uw natuurlijke tanden. En u heeft als voordeel dat uw kaak niet slinkt en zijn eigen contour behoudt. Wij adviseren u graag als uw tandarts op het gebied van implantologie in Den Haag en omgeving.

Inschrijven calendar_today Maak een afspraak

Een soort prothese voor uw gebit Overkappingsprothese

Naast implantaten met daarop enkele (zelfstandige) kronen of een brug, bestaat er ook een overkappingsprothese. Een overkappingsprothese is vergelijkbaar met een reguliere gebitsprothese, maar biedt meer houvast.

Klikprothese Wat is een overkappingsprothese?

Wanneer er bij u tanden of kiezen ontbreken, kunt u kiezen voor een perfecte oplossing: de overkappingsprothese, ook wel klikprothese genoemd. Afhankelijk van het aantal ontbrekende tanden of kiezen kan worden gekozen voor een gedeeltelijke of volledige klikprothese. Een klikprothese wordt geplaatst op twee of meerdere implantaten. De klikprothese kan zowel in de boven- als onderkaak geplaatst worden. Bij deze vorm van implantologie ‘klikt’ u als het ware de prothese in uw boven- of onderkaak op meerdere implantaten. Dat zijn de steunpunten van uw stevige klikprothese.

Waarom het een goed idee kan zijn De voordelen van een klikprothese

✓ De prothese wordt (meestal) vergoed: In de meeste gevallen wordt een klikprothese door uw zorgverzekeraar uit de basisverzekering vergoed. Wij verzorgen de aanvraag voor de vergoeding.

✓ U kunt er alles mee eten: Daarnaast zorgt een klikprothese ten opzichte van een traditioneel kunstgebit voor een betere kauwfunctie, u kunt weer een appel eten!

✓ U behoudt uw natuurlijke gezichtsvorm: En als laatste heeft de klikprothese het grote voordeel dat het slinken van de kaak en een ingevallen gezicht worden voorkomen door de aanwezigheid van de implantaten. Dit in tegenstelling tot een normaal kunstgebit waarbij het bot van de kaak slinkt door de druk van de prothese. Kortom, met een klikprothese behoudt u de natuurlijke vorm van uw kaakbot.

Inschrijven calendar_today Maak een afspraak

Team van experts Implantologie in Den Haag

Bij Tandheelkunde Centrum Nootdorp werken diverse experts op het gebied van implantologie. Zij hebben zich hier in gespecialiseerd en zijn dagelijks bezig met implantologie in de omgeving van Den Haag. In ons moderne tandheelkundig centrum in Nootdorp zijn vijf behandelkamers waar zowel volwassenen als kinderen goed geholpen kunnen worden met een totaalpakket aan mondzorg.

Doe navraag bij uw verzekeraar Vergoeding implantologie

Vraagt u zich af in hoeverre het laten plaatsen van kronen of een klikprothese bijvoorbeeld vergoed worden door uw verzekeraar, dan is het verstandig om dit simpelweg even na te vragen. Vaak kunnen wij op basis van uw soort verzekering wel aangeven of dit wel of niet het geval is en zo ja, dan regelen wij de aanvraag voor de vergoeding voor u.

Neem nu contact op Afspraak maken bij een tandarts in Ypenburg

Wilt u graag een afspraak bij ons maken voor een laten zetten van één of meerdere implantaten? Ook als u vermoedt dat dit wellicht een goed plan is voor de kwaliteit van uw gebit, kunt u een afspraak maken. Eerst gaan we kijken wat de beste oplossing voor uw gebitsprobleem is, waarna we de behandeling zelf inplannen. U kunt via het contactformulier contact met ons opnemen of u direct online inschrijven als nieuwe cliënt.

Wij heten u van harte welkom Een afspraak maken

Wilt u zich bij ons inschrijven als nieuwe patiënt? Dan kunt u dat gemakkelijk online doen. Wij zullen uw inschrijvingen digitaal bevestigen en u kunt uw eerste afspraak direct bij ons inplannen. Wij zijn een veelzijdige tandartsenpraktijk nabij Ypenburg waar iedereen welkom is, ongeacht de klachten. Neem gerust contact met ons op als u meer informatie wenst over een van onze behandelingen.

Implantologie door Tandheelkundig Centrum Nootdorp

 • Hoge beoordeling

  Wij zijn met een 9/10 beoordeeld op Zorgkiezer.nl

 • Gespecialiseerd

  Onze praktijk heeft alle specialisten in huis

 • Meedenkend

  Wij denken mee over de gezondheid van uw gebit

 • Spoed

  We zijn altijd bereikbaar voor spoedgevallen

 • Garantie

  Garantie op de hoogste kwaliteit dienstverlening

 • Gepassioneerd team

  Ons team straalt veel liefde, passie en vakmanschap uit

Een veelzijdige praktijk waar iedereen welkom is.

Voor nieuwe patiënten

Schrijf je nu in bij onze tandartspraktijk

Inschrijven

Voor al ingeschreven patiënten

Maak nu een afspraak

calendar_today Maak een afspraak