email

Preventie en mondhygiëne

Bij Tandheelkundig Centrum Nootdorp werken zowel preventieassistentes als mondhygiënisten. De behandelingen die door de preventieassistente en de mondhygiëniste worden uitgevoerd zijn in eerste instantie gericht op preventie, het voorkomen van gaatjes in uw tanden en kiezen en het voorkomen van tandvleesaandoeningen. Wanneer u last heeft van het regelmatig ontstaan van gaatjes, tandsteen of aanslag op uw gebit, vieze smaak of een slechte adem of problemen met uw mondverzorging dan zal uw tandarts u binnen onze praktijk verwijzen naar de preventieassistente of bij uitgebreidere problematiek naar de mondhygiëniste. De mondhygiëniste focust zich met name op parodontitis, ook wel vergevorderde tandvleesontsteking.

Preventieve behandelingen uitgevoerd door de preventieassistente/ mondhygiëniste:
✓ Geven van voorlichting over het ontstaan van gaatjes (cariës), tandvleesaandoeningen (parodontitis/gingivitis), verzorging van uw gebit en de effecten van bepaalde voeding en roken op uw gebit
✓ Uitvoeren van algehele gebitsreiniging; verwijderen van aanslag en tandsteen en eventueel bleken
✓ Het aanbrengen van gebitsbeschermende middelen: fluoride behandeling of sealen
✓ Onderhouden van uw implantaten

Meer informatie over onze werkwijze? Neem telefonisch contact met ons op via 015 – 285 1000 of per e-mail info@tandarts-nootdorp.nl of plan hieronder direct een afspraak.

MAAK EEN AFSPRAAK MET DE MONDHYGIËNIST

person
phone
email
create

Datum

Tijdstip