Tandheelkundig centrum gevestigd in Nootdorp
Dorpstraat 6, 2631 CT, Nootdorp

Facings

Wilt u facings op uw tanden laten zetten door een tandarts omdat u mooie witte tanden wilt? Of wilt u verlost worden van een spleetje tussen uw (voor)tanden? Of wilt u een afgebroken tand laten repareren? Met behulp van een zogenoemde facing kan de tandarts het uiterlijk van uw gebit verfraaien. Kleur, vorm en standherstel, met minimale invasieve behandelingen. Wist u dat u al facings kunt krijgen vanaf een bedrag van slechts €600-,? Maak een afspraak of schrijf u direct in bij onze tandartsenpraktijk

Inschrijven calendar_today Maak een afspraak

Tandheelkundig Centrum Nootdorp Wat zijn facings?

Niet iedereen is gezegend met een stralende witte glimlach. Facings worden ook wel veneers genoemd. Maar wat zijn facings? Facings bestaan uit een dun laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. De tandarts plakt het vulmateriaal op de tand. Zo kan hij de vorm of de kleur van een tand veranderen. Ook kan hij spleetjes tussen tanden met gebruik van tand facings opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren. Facings voelen aan als uw eigen tanden, maar de kans bestaat dat u de eerste weken een beetje moet wennen aan de nieuwe vorm van uw tanden. Na een aantal weken zijn deze klachten verdwenen.

Wilt u meer informatie ontvangen over de mogelijkheden voor een facing of direct een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op via 015 – 285 1000 of per e-mail info@tandarts-nootdorp.nl.

Facings Nootdorp
 • Hoge beoordeling

  Wij zijn met een 9/10 beoordeeld op Zorgkiezer.nl

 • Chemisch geactiveerd

  Dus zonder tussenkomst van een warme en oncomfortabele lamp

 • Snel

  Laat mooie resultaten zien in minder dan een uur

 • Veilig

  Weinig tot geen gevoeligheid

 • Duurzaam

  De resultaten van de behandeling gaan lang mee

 • Onderhoud

  Speciale producten voor dagelijks onderhoud van uw gebit

Inschrijven calendar_today Maak een afspraak

Waarom facings?

Wanneer er sprake is van scheve tanden, denken mensen al gauw aan een beugel. Echter is het ook mogelijk om scheve tanden te maskeren door facings te laten plaatsen door een tandarts. Of heeft u een spleetje tussen uw tanden waar u graag korte meteen mee maakt, of wilt u verkleurde tanden weer wit maken? Of mist u door een ongeluk een hoekje van een tand? Ook dan zijn facings een goede oplossing. Kortom, dankzij het gebruik van facings kunt u een tand of een heel gebit er mooier uit laten zien.

Facings brengen de volgende voordelen met zich mee:

 • Ze geven uw zelfvertrouwen een boost
 • Mooie rechte en witte tanden
 • Voelen aan als uw eigen tanden
 • Verbeteren de kwaliteit van het gebit

Verschillende soorten facings

Er bestaan verschillende types facings, met ieder zo hun voordelen en kenmerken. Hierbij maken we onderscheid tussen composiet facings, porseleinen facings en non-prep facings.

Porselein

Facings die gemaakt zijn van porselein zijn kostbaarder dan de composiet variant, omdat ze een langere levensduur hebben. Daarnaast ziet een porseleinen facing er natuurlijker uit en verkleurt deze facing nagenoeg niet. De structuur van de porseleinen facing is zeer glad, waardoor uw lippen er heel gemakkelijk overheen vallen. Wanneer de porseleinen facings geplaatst worden slijpen we een klein gedeelte van de bestaande tand weg. Is de porseleinen facing beschadigd? Dan dient de gehele facing vervangen te worden.

Composiet

Composiet facings zijn veneers die amper bijgeslepen hoeven worden. Doordat ze een levensduur hebben van om en nabij 4-8 jaar, zijn ze minder kostbaar dan de andere types die wij aanbieden. Doordat de plaatsing van composiet facings in een enkele afspraak plaatsvindt, kunt u op een snelle en betaalbare manier een mooi gebit realiseren. Bij veneers van composiet wordt er nauwelijks aan de tand geslepen. Wanneer een facing beschadigd raakt, kunnen we deze repareren.

Non-prep

Heeft u weleens van non-prep facings gehoord? Dit zijn facings van porselein of composiet die flinterdun zijn. U kunt de dikte hiervan vergelijken met papier. Dit is een zeer populaire keuze omdat dit type een mooi resultaat biedt, zonder dat het nodig om aanpassingen te doen aan de bestaande tanden. Houd er echter wel rekening mee dat er door het dunne materiaal minder mogelijkheden zijn.

De behandeling

Het aanbrengen van een facing verloopt in een aantal stappen en is afhankelijk van het soort facing dat u wenst. Een facing van composiet brengt de tandarts in één behandeling aan. Eerst worden de tanden indien nodig een klein beetje bijgeslepen, daarna brengen we een zuur en een soort hechtlaag aan. Vervolgens brengen we het zachte composiet aan op uw tanden en wordt het vulmateriaal in de juiste vorm geboetseerd. Ook wordt het composiet in de juiste vorm geslepen e en polijsten we het oppervlak.

Een porseleinen facing wordt in een esthetische tandtechnisch laboratorium gemaakt. Daarvoor moet u minstens tweemaal naar uw tandarts. Tijdens de behandeling wordt u verdoofd, aangezien er 0,5-1 mm van de tand geslepen wordt. Ook wordt de snijrand een beetje ingekort. Daarna maken we een afdruk van uw tanden en sturen deze op naar het lab. In de tussentijd krijgt u een noodvoorziening. Tijdens de tweede afspraak past de tandarts de facing en controleert de kleur. Bent u hier tevreden mee? Dan wordt deze op de hechtlaag uw tanden geplakt.

Hoe lang gaan facings mee?

Maar hoe lang gaan facings mee, en hoe sterk zijn facings eigenlijk? Een facing gaat gemakkelijk vijftien jaar mee, afhankelijk van het soort dat u kiest. Na het plaatsen van een facing is uw tand net zo sterk als uw eigen tanden. Ook kunt weer in een appel bijten zonder dat er een stuk afspringt, er is geen verkleuring mogelijk. Let echter wel extra goed op wanneer u in harde dingen bijt, zoals harde noten of harde snoepjes zoals een lolly. Maar ook tijdens het bijten van uw nagels, knarsen of bijvoorbeeld plakband afscheuren met uw tanden moet u goed opletten. Voorgaande zaken kunnen de veneers namelijk aantasten. Wanneer de facings beschadigd zijn kunnen we deze uiteraard zonder beschadiging van de bestaande tand repareren, maar voorkomen is beter dan genezen.

Onderhoud

U vraagt zich misschien af of facings extra onderhoud nodig hebben. Ze hebben geen extra onderhoud nodig, maar we raden u wel aan om uw hele gebit goed te reinigen. Zo kunt u uw gebit optimaal onderhouden door het te poetsen met een zachte borstel en met enige regelmaat ragers of flosdraad te gebruiken. Laat uw tanden ook controleren tijdens een consult bij een van onze tandartsen.

Facings laten zetten?

Wilt u facings laten zetten, bijvoorbeeld om een scheve tand te corrigeren? We bekijken graag wat we voor u kunnen betekenen op dit gebied. Schrijf u dan in bij de tandartspraktijk en maak nadat u ingeschreven bent een afspraak. Patiënten die al bij ons ingeschreven staan kunnen direct een afspraak maken met gebruik van onderstaande knop. We ontmoeten u (en uw gezin) graag in de tandartspraktijk in Nootdorp.

We kunnen ons voorstellen dat u misschien eerst meer informatie wenst voordat u een afspraak maakt. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. U kunt ons bereiken door te bellen naar 015 – 285 1000
of een e-mail te sturen naar info@tandarts-nootdorp.nl. U kunt ook uw vraag en contactgegevens achterlaten in het contactformulier, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden van facings.

Nieuw? Schrijf je nu in bij onze tandartspraktijk

Inschrijven

Bestaande patiënt? Maak nu een afspraak

calendar_today Maak een afspraak