email -->

Mooie rechte tanden met Invisalign

Door tcn, Geplaatst onder: Algemene tandheelkunde Reacties: Reacties uitgeschakeld voor Mooie rechte tanden met Invisalign

Mooie rechte tanden met Invisalign

Invisalign is de afgelopen jaren razend populair geworden. En met goede reden!

Bij Invisalign wordt er gebruikt gemaakt van transparante bitjes die ervoor zorgen dat uw tanden weer mooi recht gaan staan. Een Invisalign bitje is onzichtbaar en biedt veel gemak doordat het bitje kan worden uitgenomen tijdens bijvoorbeeld het eten. Dit is vaak dan ook de reden dat patiënten voor Invisalign gaan om zo weer mooie rechte tanden te krijgen, zonder een vaste beugel te dragen. Het is wel belangrijk dat u dit op een kwalitatieve manier laat doen. Helaas zijn er producten op de markt die niet door experts worden verstrekt en die geen goed resultaat leveren.

Wij leggen u graag uit hoe wij dan wel een goed resultaat voor u waarmaken.

Hoe ziet een Invisalign-behandeling eruit?

Bij de behandeling met Invisalign worden er kunststof bitjes op maat gemaakt voor uw gebit. Deze op maat gemaakte bitjes zorgen ervoor dat bepaalde tanden in de juiste richting worden geduwd. Dit gebeurt dan ook in fases en in elke fase krijgt u een ander bitje. Aan de hand van de veranderde stand van uw tanden, wordt er dan bepaald hoe de tanden zich verder moeten verplaatsen om op hun plek te komen.

invisalign

Vaak doet u ongeveer twee weken met een set bitjes. Na deze twee weken krijgt u dan weer nieuwe bitjes. Het is de bedoeling dat het bitje 22 uur per dag gedragen wordt, bij het eten kan deze dan af worden gedaan. Hoelang de behandeling in totaal duurt, is sterk afhankelijk van de situatie in de mond. Als de tanden erg scheef staan, duurt het ook wat langer voor ze op de goede plek staan. Vaak is het zo dat de behandeling een half jaar tot ruim een jaar duurt. Maar u ziet na een aantal weken meestal al verschil!

Wij beginnen de behandeling met het maken van foto’s en afdrukken van uw gebit. Op basis hiervan wordt door onze experts een planning gemaakt en kunnen we inschatten hoe lang we nodig hebben om het gewenste resultaat te bereiken.

 

De voordelen van een Invisalign

Het voordeel van een invisalign ten opzichte van een traditionele beugel, is dat de Invisalign onzichtbaar is. Hierdoor zie je geen metalen draden in de mond. Daarnaast biedt een invisalign ook meer comfort en is het uitneembaar. Doordat het uitneembaar is kan het gebit ook goed gereinigd worden.

Daarnaast blijft bij Invisalign het glazuur mooi, omdat er geen slotjes op worden geplaatst.

Omdat het bij Invisalign niet nodig is om te slijpen aan de tanden, is er geen schade aan de tanden.

 

 

Het intakegesprek en het behandelplan

Om een Invisalign behandeling te starten en ervoor te zorgen dat u weer die stralende glimlach heeft, kunt u een intakegesprek met ons inplannen. Hierbij krijgt u meer informatie over de behandeling met invisalign en kunnen al uw vragen hierover beantwoord worden. Er wordt verder ook besproken wat uw wensen zijn en hoe u het voor u ziet. Wij zullen afhankelijk van uw situatie bepalen wat er precies nodig is en hoe lang dit ongeveer duurt.

Na het intakegesprek wordt er een behandelplan opgesteld en worden er foto’s en afdrukken gemaakt van uw gebit. Aan de hand hiervan wordt er bepaald hoe de tanden verplaatst moeten worden om ze in de een rechte stand te krijgen.

Als u hiermee akkoord gaat worden de Invisalign bitjes op maat voor u gemaakt en kan de behandeling beginnen!

Na de behandeling is het zo dat u wordt aanbevolen om ‘s nachts een retainer te dragen. Dit is een bitje dat u tijdens het slapen in doet wat ervoor zorgt dat de rechte tanden mooi in hun positie blijven. Ook dit verschilt per persoon.

Rechte tanden met Invisalign bij Tandheelkundig Centrum Nootdorp

Klinkt Invisalign u al als muziek in de oren? Bij ons in ieder geval wel. Wacht niet langer en kies voor mooie rechte tanden. De tandartsen van Tandheelkundig Centrum Nootdorp staan klaar om uw vragen te beantwoorden en heten u welkom om in onze praktijk!

Reacties zijn gedeactiveerd voor dit bericht.