email -->

Facings voor een langdurige witte, brede glimlach

Door tcn, Geplaatst onder: Algemeen Reacties: Reacties uitgeschakeld voor Facings voor een langdurige witte, brede glimlach

Facings

Facings voor een langdurige witte, brede glimlach

In de loop van de jaren worden uw tanden en kiezen blootgesteld aan veel kleurstoffen in voedsel en drinken, waardoor uw gebit kan verkleuren. Daarnaast kan de vorm van uw voortanden veranderen, bijvoorbeeld door slijtage. Dit kan gebeuren wanneer uw tanden op elkaar komen of over elkaar heen schuiven. Als u zich gaat storen aan de veranderde kleur en vorm van uw voortanden, dan kunnen wij bij Tandheelkundig Centrum Nootdorp u helpen!

Ons team helpt u graag met het gezond houden en het verfraaien van uw gebit. Het gebit, en vooral de esthetiek hiervan, is van groot belang voor uw uitstraling. Een prachtige, langdurige, witte, brede glimlach is van onschatbare waarde. Met behulp van facings kunnen wij dit voor en met u realiseren.

Wilt u weten hoe dit in zijn werk gaat, lees dan snel verder.

Wat zijn facings precies?

Facings zijn een dun laagje vulmateriaal op uw eigen voortanden. Deze kunnen vervaardigd worden uit composiet of porselein en krijgen een natuurlijke kleur en vorm van de tand. Vanzelfsprekend kunnen de kleur en de vorm aangepast worden naar uw wens. Zo kunnen we uw tanden breder, langer en/ of witter maken. Hierdoor geven facings u meer zelfvertrouwen maar voelen ze aan als uw eigen tanden.

De keuze voor welk type facing, is afhankelijk van uw wensen en de staat van uw gebit. Omdat wij als tandartspraktijk uw gebit gezonder willen maken, zijn wij zeer terughoudend in het slijpen van tanden. In de meeste gevallen slijpen wij dan ook geen tanden bij. Dit zorgt er ook voor dat wij kritisch zijn in de keuze hoe de facings worden toegepast.

Hoe worden facings vervaardigd?

Zoals eerder beschreven kunnen facings vervaardigd worden van composiet of porselein. Als u kiest voor composiet facings, dan bent u in één behandeling klaar, ook wel een directe vervaardiging genoemd. Hierbij hoeft ook niet aan de tand geslepen te worden en kunnen beschadigingen direct gerepareerd worden. Daar tegenover staat dat facings van composiet ongeveer 4-8 jaar meegaan en deze kunnen gemakkelijker verkleuren met de tijd. Deze behandeling is goedkoper dan een facing van porselein.

Voor een facing van porselein komt u tweemaal naar de tandarts. Dit is een indirecte behandeling. Gedurende de eerste zitting wordt er een analyse gedaan en worden de tanden voorbereid. Vervolgens wordt hier een afdruk van gemaakt en deze wordt opgestuurd naar het laboratorium waar wij mee samenwerken. De tandtechnicus maakt hier een gipsmodel van, waar de facing op gemaakt wordt.

Tijdens de tweede afspraak wordt de facing gepast. Wanneer zowel u als de tandarts tevreden zijn, wordt deze op de tand vastgezet. Een porselein facing gaat langer mee en verkleurt nauwelijks. Daarnaast voelt deze facing gladder aan in vergelijking met composiet. Echter, als een porselein facing beschadigd is, dient deze vaak in zijn geheel hersteld te worden. Bij porseleinen facings is er de keuze tussen machinaal vervaardigde en handmatig vervaardigde facings. Beide zijn van hoge kwaliteit, maar de handmatig vervaardigde zijn nog natuurlijker. Bij machinale facings slijpen wij zo min mogelijk, bij handmatige porseleinen facings slijpen wij in de meeste gevallen zelfs helemaal niet. Porseleinen facings zijn wel iets duurder aangezien de facings in het laboratorium worden vervaardigd.

Hoe moet ik omgaan met mijn facings?

Als een facing is geplaatst, kan hier direct mee gegeten worden. In principe kunt u hier een appel mee afbijten, maar doe zeker voorzichtig met hardere voedingsmiddelen zoals noten of snoepjes. Dit kan, net zoals nagelbijten of knarsen, in sommige gevallen wel leiden tot beschadigingen.

Wat betreft de mondhygiëne hoeft u niets extra’s te doen. Twee keer per dag tandenpoetsen en eenmaal per dag tussen de tanden reinigen met behulp van een rager of flosdraad is voldoende. Daarnaast zien we u graag tweemaal per jaar in de praktijk voor de halfjaarlijkse controle.

Kom voor vragen en de plaatsing van facings naar Tandheelkundig Centrum Nootdorp

Indien u nog vragen heeft over het verfraaien van voortanden met behulp van facings. Of wilt u graag een persoonlijk consult met één van onze tandartsen, schroom dan niet contact op te nemen met ons tandheelkundig centrum.
Wij staan als team met alle kennis en kunde altijd voor u klaar en voorzien u graag van alle antwoorden.

Reacties zijn gedeactiveerd voor dit bericht.