email -->

U bent bij ons aan het juiste adres voor facings in de regio den Haag

Door tcn, Geplaatst onder: Algemeen Reacties: Reacties uitgeschakeld voor U bent bij ons aan het juiste adres voor facings in de regio den Haag

facings in de regio den Haag

U bent bij ons aan het juiste adres voor facings in de regio den Haag

Men is zich tegenwoordig steeds meer bewust van de mogelijkheden van tandheelkundige behandelingen. Het hebben van een mooi, wit en stralend gebit wordt steeds belangrijker. De esthetische tandheelkunde is dan ook steeds populairder.

Op sociale media zien we dit dan ook vaak terug. Allerlei beroemdheden met stralend witte tanden. Vaak hebben we het hier over facings. Wat zijn facings nou precies en hoe gaat dat in zijn werk?

Wij vertellen u hier graag meer over.

Wat zijn facings?

Een facing is een soort schildje van composiet of porselein dat je tanden omvat. Op deze manier krijgen we het voor elkaar om uw tanden een andere kleur en vorm te geven. Facings worden dus gebruikt om uw gebit er mooier uit te laten zien.

Daarnaast kunnen ze worden gebruikt om spleetjes tussen de tanden op te vullen of scheve tanden te verbergen.

De voor- en nadelen van facings van composiet

Een composiet facing kan meestal in één zitting door de tandarts worden gemaakt. Wij hoeven hierbij geen materiaal van uw tanden te slijpen, wat goed past binnen onze visie op tandheelkundige zorg. Binnen onze praktijk zijn wij namelijk bijzonder terughoudend met het slijpen aan tanden. 

Een ander voordeel van facings van composiet zijn de kosten. Deze kosten zijn namelijk minder in vergelijking met facings van porselein.

Een nadeel van facings van composiet is dat ze over de jaren heen kunnen verkleuren. De mate van verkleuring verschilt per patiënt en hangt vaak af van onder andere de eet- en drinkgewoontes. Het is daarom verstandig om composiet facings regelmatig te polijsten. Zo blijft het oppervlak glad en is er minder kans voor kleurstoffen om te hechten aan het composiet.

Facings van composiet gaan wel heel lang mee, waardoor u voor zeer lange tijd geholpen bent met een prachtige glimlach.

Wat zijn de eigenschappen van porseleinen facings?

Porselein is een materiaal dat duurzaam en sterk is. Porselein kan wel 15 jaar meegaan. Het is wel zo dat facings van porselein duurder zijn dan facings van composiet. Ertegenover staat  dat de facings van porselein langer hun kleur behouden. Verder geven facings van porselein de meest natuurlijke look.

Porselein heeft namelijk ongeveer dezelfde soort translucentie als natuurlijk glazuur. Translucentie heeft te maken met de lichtdoorlaatbaarheid van een materiaal. Omdat glazuur en porselein ongeveer dezelfde hoeveelheid aan licht doorlaten, is de kleur en de totale uitstraling van beide materialen hetzelfde. Dit laatste  is met name van toepassing voor handgemaakte porseleinen facings.

Daarnaast is porselein in tegenstelling tot composiet meer resistent tegen het verkleuren. Door de sterkte van het porselein zijn de facings bijzonder sterk.

Porseleinen facings kunnen machinaal of handmatig worden vervaardigd. De kwaliteit is van beide goed, maar de handmatige facings hebben als groot voordeel dat deze zo dun zijn, dat slijpen van de tanden niet tot nauwelijks nodig is. Het maken van handmatige facings is zeer arbeidsintensief en vraagt veel expertise. Het resultaat is een zeer natuurlijk ogende tand die net zo sterk is als een natuurlijke tand en die minimaal 15 jaar mooi blijft.

Wanneer u besluit facings te nemen van porselein, heeft de tandarts twee behandelingen nodig om deze te vervaardigen. In de eerste zitting worden uw tanden, indien nodig, geslepen. Hierna wordt er een afdruk gemaakt van de tanden en wordt deze opgestuurd naar het tandtechnisch laboratorium. Vervolgens worden hier de porseleinen facings gemaakt en opgestuurd naar de tandarts. In de tweede zitting plaatst de tandarts de facings.

Net zoals bij de composiet facings, zijn wij ook bij porseleinen facings zeer terughoudend met het slijpen van tanden. Wij koesteren uw gezonde tanden en kijken naar andere mogelijkheden wanneer die zich voordoen.

Wat is de beste keuze voor u?

Zoals u heeft kunnen lezen zijn er verschillende opties wanneer het gaat om facings. Onze tandartsen zijn gespecialiseerd op het gebied van facings en kunnen u hierbij het beste adviseren. In overleg met onze specialisten bij Tandheelkundig Centrum Nootdorp kunnen wij nagaan wat het beste is in uw unieke situatie.

De keuze van een materiaal is afhankelijk van de kwaliteit van gebit, uw wensen, het budget en uw mondgewoontes.

Bent u geïnteresseerd in het nemen van facings of heeft u vragen over dit onderwerp? Bij Tandheelkundig Centrum Nootdorp staan we klaar voor U. Op naar een mooi en stralend gebit!

Reacties zijn gedeactiveerd voor dit bericht.