email -->

Is een klikgebit geschikt voor mij?

Door tcn, Geplaatst onder: Algemeen Reacties: Reacties uitgeschakeld voor Is een klikgebit geschikt voor mij?

Kunstgebit of Klikgebit

Is een klikgebit geschikt voor mij?

Er zijn verschillende oorzaken waardoor u uw tanden kunt verliezen. Bijvoorbeeld door ontsteking van het kaakbot, grote gaatjes of een trauma van de tanden. Als u veel tanden en kiezen in een kaak mist, geeft dit zowel op functioneel gebied als op esthetisch gebied problemen. In dat geval wenst u graag een vervanging en daarvoor kunt u uiteraard terecht bij ons als tandheelkundig centrum in Nootdorp.

Wij helpen u graag weer aan een mooie glimlach en een goed functionerend gebit. Opties hiervoor zijn een kunstgebit of een klikgebit.

Heb ik nu een kunstgebit nodig?

Een oplossing voor het vervangen van alle tanden en kiezen in een kaak is een kunstgebit. Dit is een kunstmatige vervanging van de oorspronkelijke situatie. Er kunnen goede redenen zijn om te kiezen voor een kunstgebit. Maar er zijn ook minder aantrekkelijke kanten.

Zo’n kunstgebit ligt op het tandvlees en de kaak en zoekt daar zijn houvast. Daarnaast bedekt het een groot deel van het gehemelte. Hierdoor proeft u uw eten en drinken minder goed. Het is daarom voor iedereen goed om ook andere opties te overwegen, zoals een klikgebit.

Is een klikgebit een beter idee voor mij?

Het klikgebit heeft meerdere voordelen ten opzichte van een regulier kunstgebit. Deze oplossing wordt gedragen op implantaten in de kaak en zit daarom stevig vast in de mond. Wel kan deze uitgenomen worden, wat goede reiniging van deze implantaten mogelijk maakt. Implantaten zijn eigenlijk schroeven die in de kaak worden bevestigd en deze bootsen de wortels van tanden en kiezen na.

In de bovenkaak is het nodig om 2 of 4 implantaten te plaatsen en in de onderkaak zijn dit er 4 of 6. Op deze implantaten worden vervolgens drukknoppen of een staaf geplaatst, wat een stevige constructie vormt met het gebit daarbovenop. Hierdoor zult u ook minder last ervaren van voedsel dat onder de randen van het klikgebit blijft zitten.

Ook wordt hierbij uw gehemelte vrijgehouden en is dit dus niet grotendeels bedekt met een plastic plaat. Dit leidt tot een realistischer gevoel van de eigen tanden en kiezen en kunt u beter proeven. Aangezien het klikgebit bevestigd wordt op implantaten en niet op het tandvlees ligt, ontstaan er nauwelijks drukplekken en kunt u ongestoord lachen, praten en eten.

Hoe verzorg ik mijn klikgebit?

Net als bij natuurlijke tanden en kiezen, is het erg belangrijk om een goede mondhygiëne te hebben en te behouden. De implantaten die geplaatst zijn voor het dragen van een klikgebit moeten dagelijks goed gereinigd worden. Want ook hier kunnen ontstekingen rondom ontstaan wanneer bacteriën niet voldoende worden verwijderd. Er kan gepoetst worden met een speciale tandenborstel en spoel daarnaast uw mond schoon met water na elke maaltijd.

Wat zijn de kosten van een klikgebit?

Zoals hierboven alles beschreven is, lijkt een klikgebit vooral voordelen te hebben in vergelijking met een kunstgebit. Echter kost een klikgebit meestal meer dan een kunstgebit, aangezien er implantaten geplaatst moeten worden. Wel bestaat er in veel gevallen een kans op een vergoeding voor de gemaakte kosten, waardoor u alleen uw eigen risico betaalt. U komt hiervoor in aanmerking wanneer u geen tanden of kiezen meer heeft, als een kunstgebit niet meer voldoende voor u is, of wanneer uw kaak ernstig geslonken is.

Mijn klikgebit bij Tandheelkunde Centrum Nootdorp

Wanneer u meer informatie wilt en/ of vragen heeft over het vervangen van tanden en kiezen met behulp van een klikgebit, dan kunt u hiervoor terecht bij ons in de praktijk. Onze ervaren implantologen zullen samen met u alle overwegingen doornemen en tot het beste gezamenlijke besluit komen.

Zo loopt u met een stralende, vaste glimlach onze praktijk uit!

Reacties zijn gedeactiveerd voor dit bericht.