email -->

Een onzichtbare beugel voor mooie, rechte tanden

Door tcn, Geplaatst onder: Algemeen Reacties: Reacties uitgeschakeld voor Een onzichtbare beugel voor mooie, rechte tanden

Onzichtbare beugel

Een onzichtbare beugel voor mooie, rechte tanden

Veel mensen storen zich aan hun tanden. In Nederland is zelfs één op de drie mensen ontevreden over hun gebit. Het is zelfs zo, dat veel van deze mensen niet voluit durven te lachen, zich soms terugtrekken en foto’s proberen te vermijden.

Het is dus niet overdreven om te stellen dat lelijke tanden een flinke invloed op het leven van iemand kunnen hebben. Toch is het voor veel mensen een flinke drempel om een beugel te nemen. Zeker volwassenen vinden het vervelend om maanden tot jaren met draadjes over hun tanden rond te lopen.

Gelukkig zijn er ook andere alternatieven zoals een onzichtbare beugel. Deze beugel zorgt wel voor rechte tanden, maar is niet zichtbaar. Onze praktijk biedt deze onzichtbare beugels op maat aan. Na afloop van het traject kunnen uw tanden ook nog gebleekt worden om helemaal die witte, rechte, stralende glimlach te hebben.

Wij vertellen u hier graag meer over!

Wat is Invisalign

Een Invisalign is een onzichtbare beugel. U heeft deze beugel het grootste deel van de dag in, maar niemand ziet dat u een beugel draagt. Een ander voordeel van deze beugel is dat u tijdens het eten de beugel uit kan doen.

Met de onzichtbare beugel van Invisalign kunnen bijna alle orthodontische problemen worden verholpen. Enkel extreme afwijkingen kunnen niet worden gecorrigeerd. Onze praktijk biedt hiervoor wel andere mogelijkheden.

Echter, de meeste correcties kunnen met Invisalign dus worden uitgevoerd, soms zelfs beter dan met andere alternatieven.

De beugel groeit als het ware mee met uw gebit. Om de twee weken krijgt u een nieuwe onzichtbare beugel, die uw tanden verder naar de ideale positie in uw kaak verplaatst. Hierdoor worden uw tanden stap voor stap gecorrigeerd, totdat u weer die stralende glimlach heeft.

Hoe ziet de behandeling met Invisalign eruit

We beginnen met het maken van afdrukken en foto’s. Deze worden gebruikt voor een computersimulatie die een video kan maken van het verwachte eindresultaat.

Tegelijkertijd bieden deze afdrukken en foto’s een goed beeld voor uw tandarts, zodat deze een inschatting kan maken hoe het traject eruit zal gaan zien en hoe lang het gaat duren.

De behandeling met Invisalign duurt tussen de drie maanden en twee jaar, afhankelijk van de staat van uw gebit en trouwheid waarmee u de beugel draagt. De beugel dient tenminste 22 uur per dag gedragen te worden voor een optimaal resultaat. De beugel kan gelukkig tussendoor dus wel uit om te eten of uw tanden te poetsen.

Wat zijn de kosten van een Invisalign behandeling

De kosten zijn opgebouwd uit de materiaalkosten en de tijd van de tandarts die nodig is. Het totaalbedrag is afhankelijk van de gewenste correctie. Het behandeltraject is al mogelijk vanaf 1.250 euro. In sommige gevallen wordt de beugel vergoed vanuit de zorgverzekeraar. Wij raden altijd aan om hiervoor de poliswaarden goed te bestuderen.

Een onzichtbare beugel bij Tandheelkundig Centrum Nootdorp

Denkt u dat een Invisalign onzichtbare beugel een goede oplossing kan zijn voor de afwijkingen aan de stand van uw tanden? Kies er dan voor om een afspraak te maken bij een tandarts van Tandheelkundig Centrum Nootdorp nabij Den Haag. U kunt eenvoudig een afspraak bij onze praktijk inplannen via onze website. Of schrijf u direct in als nieuwe patiënt.

Reacties zijn gedeactiveerd voor dit bericht.